Professional Stock Invest

Više od 10. godina vama na usluzi.

Kripto valute

Kripto valute su počele da se pojavljuju još 1998. godine, ali prva decentralizovana kripto valuta i trenutno najpoznatija, Bitcoin – BTC, je nastala 2009. godine zahvaljujući inzvarednoj kombinaciji P2P Interneta, distribuirane baze podataka, asinhrone kriptografije i Blockchain tehnologije.

Kripto valute su specifična vrsta elektronskog novca koje funkcionišu kao sredstvo razmene koristeći kriptografiju radi osiguranja transakcija. One su u suštini nova generacija digitalnog novca 21.-og veka koja nebi mogla da postoji bez Interneta i samim tim nemaju fizički oblik niti se štampaju poput tradicionalnog novca.

Kripto valute koriste najnoviju tehnologiju zvanu Blockchain koja im omogućuje brze, gotovo trenutne transakcije, uz mikro provizije. Transakcije su sigurnije od standardnih bankarskih i mogu se obaviti bez obzira gde se korisnik nalazi, tačnije, nije bitno da li je domaća ili inostrana transakcija u pitanju.

Trgovanje kripto valutama

Bitcoin

Bitcoin – BTC je prva i najpoznatija Kripto valuta te je kao takva i najrasprostranjenija.

Bitcoin je stvoren 2008. godine, a pušten u javnost 2009., od strane osobe ili više osoba pod pseudonimom Satoshi Nakamoto. Postoje mnoge glasine o kreatoru Bitcoin-a, ali su sve te osobe javno demantovale njihovu umešanost u kreiranje Bitcoina. Procenjeno je da je Satoshi Nakamoto na početku rudarenjem stvorio milion Bitcoina pre nego što je izašao iz svih dešavanja vezanih za Bitcoin.

BTC je  “decentrovalizovan” što znači da Bitcoin nema centralne servere za transakcionu obradu ili skladištenje sredstava. Tako da nijedna banka niti vlada nema kontrolu nad Bitcoin-om! Njegov sistem radi po principu peer to peer konekcije na Internetu i transakcije se vrše direktno među korisnicima, bez ikakvog posrednika.

Digitalna imovina

Investiranje u kripto valute

Coin portfolio investicije

Algoritam trgovanje

teslacryptocap.com banner